Χρυσός: Νέα άνοδος στα 1.730,90 δολάρια και υψηλό δυο εβδομάδων

16/03/2021, 20:25
Χρυσός: Νέα άνοδος στα 1.730,90 δολάρια και υψηλό δυο εβδομάδων

Σε υψηλό δυο εβδομάδων έκλεισε η τιμή του χρυσού την Τρίτη, καταγράφοντος άνοδο για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, εν όψει και των ανακοινώσεων της Fed.

To συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου k;erdise 1,70 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 1.730,90 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Μαρτίου.

Απώλειες για το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαϊού να χάνει 29 cents ή 1,1% στα 26 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα υποχώρησε 1,7% στα 4,07 δολ. η λίβρα.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άλμα 5% στα 2.491,90 δολ. ανά ουγγιά σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε 0,8% στα 1.219,10 δολ. ανά ουγγιά.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται αύριο με την καθιερωμένη ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική. Αν και οι επενδυτές δεν περιμένουν αλλαγές στην πολιτική της Fed, ενδιαφέρον θα προκαλέσουν οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της οικονομίας, αλλά και την πιθανή πορεία του πληθωρισμού,

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχυθεί οι προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη τους επόμενους μήνες μετά το πράσινο φως από το Κοκγρέσο στο γιγαντιαίο πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ. και ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα. Αυτό έχει επίσης πυροδοτήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο εκτίναξης του πληθωρισμού, με τους αξιωματούχους της Fed να αναγνωρίζουν ότι τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ο πληθωρισμός θα κινηθεί ανοδικά εν μέσω της ισχυρότερης ανάκαμψης.