Πετρέλαιο: Η αύξηση των αποθεμάτων πίεσε προς τα κάτω τις τιμές

17/03/2021, 23:01
Πετρέλαιο: Η αύξηση των αποθεμάτων πίεσε προς τα κάτω τις τιμές

Με πτώση έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημειώνουν νέα αύξηση για τέταρτη συνεχή εβδομάδα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Plats για άνοδο κατά 400.000 βαρέλια.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 500.000 βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 300.000 βαρέλια. Στη δημοσκόπηση της S&P Global Platts οι αναλυτές έκαναν λόγο για πτώση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στη βενζίνη και κατά 900.000 βαρέλια στα διυλισμένα αποθέματα.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Απριλίου έχασε την Τετάρτη 20 σεντς ή 0,3% και έκλεισε στα 64,60 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο Μαΐου για το πετρέλαιο Brent υποχώρησε κατά 39 σεντς ή 0,6% στα 68 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία του αργού. "Όσο η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται τα ζητήματα που σχετίζονται με τον καιρό στην αμερικανική ενεργειακή βιομηχανία επιλύονται και δεν υπάρχουν εκπλήξεις πολιτικής από τους συμμετέχοντες στο σχήμα του OPEC+, τότε οι συνθήκες στην αγορά ενέργειας συνεχίζουν να ευνοεί τους ταύρους”, αναφέρει ο Tyler Richey, αναλυτής της Sevens Report Research.

Ωστόσο, μιλώντας στο Marketwatch επεσήμανε ότι "δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη μια μικρή υποχώρηση” που θα οδηγήσει τις τιμές στις ΗΠΑ στα 60 δολάρια στις προσεχείς συνεδριάσεις.