ESMA: Προσοχή στα κρυπτονομίσματα

17/03/2021, 23:10
ESMA: Προσοχή στα κρυπτονομίσματα

Προειδοποίηση προς τους επενδυτές γιά έκθεση σε "σημαντικούς κινδύνους" από τις τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα απήυθυνε  η κορυφαία εποπτική Αρχή για τις Κεφαλαιαγορές (ESMA).

Όπως ανέφερε η ESMA, οι επενδυτές είναι ετεθειμένοι σε κινδύνους από την ταχεία αύξηση της τιμής του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, μεταδίδει το Bloomberg.

Με την εξαμηνιαία έκθεσή της για τους κινδύνους, η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority, ESMA) προειδοποίησε σήμερα ότι «τα κρυπτογραφημένα στοιχεία ενεργητικού (crypto assets) ή κρυπτονομίσματα είναι πολύ "επικίνδυνα και κερδοσκοπικά" και ότι «οι καταναλωτές πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τους κινδύνους από την αγορά και/ή τη διακράτησή τους, μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα απώλειας όλων των χρημάτων τους».

Η πλειονότητα των crypto assets δεν εποπτεύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Αρχές της οποίας εξετάζουν νέα νομοθεσία για την εποπτεία των αγορών αυτών.

Η τιμή του bitcoin εκτινάχθηκε περίπου 900% το τελευταίο έτος και διαμορφωνόταν σήμερα περί τα 55.000 δολάρια καθώς μικροεπενδυτές συνωθήθηκαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ