Πετρέλαιο: Πτώση 6% στις διεθνείς τιμές λόγω επικείμενης μείωσης της ζήτησης

23/03/2021, 22:33
Πετρέλαιο: Πτώση 6% στις διεθνείς τιμές λόγω επικείμενης μείωσης της ζήτησης

Απώλειες λίγο πιό πάνω από 6% κατέγραψαν στο κλείσιμο της Τρίτης οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου λόγω της επαναφοράς των αυστηρών lockdowns στην Ευρώπη που θα μειώσουν σημαντικά τη ζήτηση.

Η αισιοδοξία για ταχεία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας φαίνεται να εξανεμίζεται λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη, περιοχές της Ασίας και τη Λατινική Αμερική.

Μάλιστα, η επαναφορά των αυστηρών lockdowns πρόκειται να επιφέρει νέο πλήγμα στις οικονομίες, απειλώντας να εκτροχιάσει την ανάκαμψη.

Στην Ευρώπη, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων μέχρι τις 18 Απριλίου, ενώ επέβαλε και νέους περιορισμούς στην προσπάθεια να επιβραδύνει τον ρυθμό των μολύνσεων. Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσαν επίσης Γαλλία και Ιταλία.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 3,80 δολ. ή 6,2% στα 57,76 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι σωρευτικές απώλειες φθάνουν, πλέον, στο 12,6% από το τελευταίο υψηλό στα 66,09 δολ. στις 5 Μαρτίου, εκπληρώνοντας το βασικό κριτήριο της διόρθωσης που είναι πτώση άνω του 10% από το πρόσφατο υψηλό.

Το Brent Μαΐου υποχώρησε 3,83 δολ. ή 5,9% στα 60,79 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Σημειώνεται ότι τοBrent χάνει 12,7% από το πρόσφατα υψηλό στα 69,63 δολ. από τις 11 Μαρτίου.