Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών σε χαμηλό εβδομάδας

21/04/2021, 23:59
Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών σε χαμηλό εβδομάδας

Σε χαμηλό τελευταίας εβδομάδας έκλεισαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι traders εκτιμούν ότι η κατάσταση με τον COVID-19 στην Ασία θα πλήξει την ζήτηση, ενώ και στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε  μια μη αναμενόμενη αύξηση στα αποθέματα αργού τους.

Το πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Ιουνίου έχασε 64 σεντς ή 1%, στα 65,93 δολ. το βαρέλι ενώ, στις ΗΠΑ, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου, έχασε 68 σεντς, ή 1,1%, στα 61,99 δολ. το βαρέλι.

Σήμερα, η υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού της χώρας αυξήθηκαν κατά 600.000 βαρέλια την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε στις 16 Απριλίου. Τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες είχαν προηγηθεί τρεις συναπτές πτώσεις.

Αναλυτές σε έρευνα της S&P Global Platts ανέμεναν κατά μέσο όρο πτώση 4,4 εκατ. βαρελιών ενώ το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο κατέγραψε άνοδο 436.000 βαρελιών.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο, γνωστό ως NOPEC, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για αγωγές κατά του OPEC για τις περικοπές στην παραγωγή. Πρόκειται για συνέχεια μιας παλαιότερης προσπάθειας να αφαιρεθεί από τον OPEC η δυνατότητα ελέγχου των τιμών. Το νομοσχέδιο, ωστόσο, έχει πολύ δρόμο μέχρι την τελική έγκρισή του από το Κογκρέσο.