Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος στις διεθνείς τιμές

22/04/2021, 22:50
Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος στις διεθνείς τιμές

Οριακά ανοδικά, κατά 0,1% σε σχέση με την Τετάρτη, έκλεισαν σήμερα, Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου λόγω τη; αρνητικής επίδρασης που έχει στη ζηση η έξαρση της πανδημίας του COVID 19, κυρίως στην Ασία.

Το πετρέλαιο Brent παράδοσης Ιουνίου κινήθηκε ανοδικά κατά 8 σεντς ή 0,1%, στα 65,40 δολάρια το βαρέλι ενώ, στις ΗΠΑ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου κέρδισε επίσης 8 σεντς ή 0,1% για να κλείσει στα 61,43 δολ. το βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά, και τα δύο συμβόλαια άγγιξαν το χαμηλότερο σημείο τους από τις 14 Απριλίου, με βάση στοιχεία της FactSet.

"Παρά την απαισιοδοξία που έγινε ορατή αυτή την εβδομάδα, η ζήτηση είναι ισχυρή σε τουλάχιστο δύο από τις μεγαλύτερες αγορές πετρελαίου, εκείνες των ΗΠΑ και της Κίνας", ανέφερε ο Manish Raj, CFO στην Velandera Energy. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο τους από την έναρξη της πανδημίας, σε ένα σημάδι αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Επίσης, "παρά τα ταχέως αυξανόμενα κρούσματα στην Ινδία, η οικονομική δραστηριότητα, η κίνηση στους δρόμους και η κατανάλωση ενέργειας παραμένουν αρκετά υψηλότερα σε σχέση με πέρσι", πρόσθεσε.

"Δεν είναι αρκετό να βλέπει κανείς τις ΗΠΑ και την Κίνα να τα πηγαίνουν καλά με την πανδημία", ανέφερε ο Bjornar Tonhaugen, επικεφαλής αγορών πετρελαίου στην Rystad Energy, σε σημείωμά του την Πέμπτη. "Οι τιμές του πετρελαίου χρειάζονται, για να πάρουν ξανά την ανιούσα, να δουν δείγματα παγκόσμιας ανάκαμψης - και αυτά αυτή τη στιγμή δεν είναι πολλά στις χώρες της Ασίας".