Χρυσός: Μικρή άνοδος της τιμής - Υψηλό δεκαετίας ο χαλκός

26/04/2021, 22:14
Χρυσός: Μικρή άνοδος της τιμής - Υψηλό δεκαετίας ο χαλκός

Μικρή άνοδο κατέγραψε τη Μ. Δευτέρα η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την συνεδρίαση της Fed και τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. Ο χαλκός σημείωσε νέα μεγάλη άνοδο και έφθασε σε ιστορικό υψηλό δεκαετίας.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 2,30 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 1.780,10 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ισχυρότερα κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο του Μαΐου να κερδίζει 13 cents ή 0,5% στα 26,21 δολ. ανά ουγγιά.

Ισχυρά κέρδη σημείωσε ο χαλκός, με το συμβόλαιο του Μαΐου να σημειώνει άλμα 2,4% στα 4,44 δολ. η λίβρα. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ράλι στο κόκκινο μέταλλο έρχεται καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κερδίζει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες παρά την έξαρση των μολύνσεων του κορονοϊού σε μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

Κυρίως στις ΗΠΑ η ανάκαμψη επιταχύνεται και το πακέτο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για επένδυση 2,25 τρισ. δολαρίων σε υποδομές αναμένεται να ενισχύσει κλάδους όπως εκείνος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενισχύοντας τα εμπορεύματα που συνδέονται με την "πράσινη" μετάβαση.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1% στα 1.245,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,8% στα 2.909,30 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.