Πετρέλαιο: Άνοδος για το αργό - Σταθερή η πολιτική του OPEC

27/04/2021, 23:13
Πετρέλαιο: Άνοδος για το αργό - Σταθερή η πολιτική του OPEC

Με άνοδο έκλεισαν την Μ. Τρίτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς οι χώρες OPEC + αποφάσισαν να μην αλλάξουν την πολιτική τους σχετικά με την σταδιακή αύξηση παραγωγής σε μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μια ημέρα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί.

Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου παραδόσεως Ιουνίου κνήθηκε ανοδικά κατά 1,03 δολάρια ή 1,7% στα 62,94 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 19 Απριλίου.

Το Brent Ιουνίου έκλεισε υψηλότερα κατά 77 σεντς ή 1,2% στα 66,42 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Απριλίου.

Η συνεδρίαση του OPEC+ είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο OPEC+ αναφέρει ότι αποφάσισε "να συνεχίσει την υλοποίηση της απόφασης για την προσαρμογή της παραγωγής" από την συνεδρίαση του στις αρχές του Απριλίου.

Στην συνάντηση αυτή, ο OPEC+ είχε ανακοινώσει ότι θα αυξήσει σταδιακά την ημερήσια παραγωγή κατά 350.000 βαρέλια τον Μάιο, 350.000 βαρέλια τον Ιούνιο και 441.000 βαρέλια τον Ιούλιο. Προηγουμένως κρατούσε στο περιθώριο περίπου 8 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την παραγωγή, με το 1 εκατ. να είναι από εθελοντικές μειώσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Η επόμενη συνεδρίαση του OPEC+ θα γίνει αρχές Ιουνίου.