Χρυσός: Άνοδος για έκτη συνεχή ημέρα - Στα 1.881,90 δολάρια η ουγγιά

20/05/2021, 21:44
Χρυσός: Άνοδος για έκτη συνεχή ημέρα - Στα 1.881,90 δολάρια η ουγγιά

Με μικρή άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, επεκτείνοντας την θετική της πορεία για έκτη συνεχή συνεδρίαση που θεωρείται και το καλύτερο "σερί" για το 2021

Ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε την Πέμπτη 40 σεντς ή 0,02%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.881,90 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από κέρδη 0,7% την Τετάρτη. Αυτή η άνοδος ήταν η έκτη συνεχόμενη για το πολύτιμο μέταλλο, το καλύτερο σερί από τις εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις με κέρδη που έληξαν στις 29 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Η τιμή του χρυσού την Πέμπτη διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 4 σεντς ή 0,2%, για να κλείσει στα 28,07 δολάρια ανά ουγγιά.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για τον χαλκό υποχώρησε κατά 0,2% στα 4,57 δολάρια ανά λίβρα μετά από απώλειες άνω του 3% την Τετάρτη.

Η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 0,3% στα 1.205 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,5% στα 2.870,20 δολάρια ανά ουγγιά.

"Οι επενδυτές έκαναν μεγάλα βήματα τις τελευταίες ημέρες προς την αναγνώριση του παραδοσιακού ρόλου του χρυσού ως το κατεξοχήν αντισταθμιστικό μέσο κατά του πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος", δήλωσε ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter.

"Ο επόμενος σταθμός θα είναι να αναγνωρίσουν ότι, ναι, οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έρχονται, αλλά όταν έρθουν, θα είναι πολύ πίσω από το ρυθμό του πληθωρισμού, επειδή έτσι πρέπει να είναι", δήλωσε ο ίδιος στο MarketWatch λίγο μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

"Καθώς αυτή η αντίληψη εδραιώνεται, οι επενδυτές θα διαπιστώσουν ότι ο χρυσός παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού", δήλωσε ο Lundin.