Πετρέλαιο: Υποχώρηση για το αργό - Σε υψηλά διετίας παρέμεινε το Brent

09/06/2021, 23:00
Πετρέλαιο: Υποχώρηση για το αργό - Σε υψηλά διετίας παρέμεινε το Brent

Με μικρή υποχώρηση έκλεισε η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου την Τετάρτη, κατά από τα 70 δολάρια το βαρέλι, λόγω των στοιχείων που ανακοινώθηκων τα οποία έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ αλλά και αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου έκλεισε αμετάβλητο στα 72,22 δολ., όσο ακριβώς και την Τρίτη, στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάιο του 2019.

Στις ΗΠΑ, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου έχασε 9 σεντς ή 0,1%, κλείνοντας στα 69,96 δολ. το βαρέλι, μετά το χθεσινό υψηλό σχεδόν τριών ετών, συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2018.

Τα στοιχεία για τη ζήτηση της βενζίνης, πάντως, σύμφωνα με τον Phil Flynn, αποτυπώνουν περισσότερο τα πρόσφατα προβλήματα με την τροφοδοσία από τον αγωγό Colonial στις ανατολικές ΗΠΑ παρά μια γενική τάση.

Καθώς η διυλιστική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται, "τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ δεν μπορούν παρά να υποχωρούν", σημειώνει ο Matt Smith, διευθυντής έρευνας εμπορευμάτων στην ClipperData, σε γραπτό σχόλιό του.

Όπως ανέφερε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού της χώρας υποχώρησαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου.

Πρόκειται για πτώση μεγαλύτερη των 4,1 εκατ. βαρελιών την οποία είχαν προβλέψει αναλυτές σε έρευνα της S&P Global Platts.