Χρυσός: Άνοδος για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

10/06/2021, 23:10
Χρυσός: Άνοδος για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

Άνοδο, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, σημείωσε η τιμή του χρυσού λόγω της διολίσθησης της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων.

Ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε ανοδικά 90 σεντς ή σχεδόν 0,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.896,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε στα 28,03 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 3 σεντς ή 0,1%. Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου έχασε 1%, σχεδόν 4,49 δολάρια ανά λίβρα.

Ζημιές 0,5% για το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου της πλατίνας, με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 1.146 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 2.777,70 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 0,2%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά το κλίμα αυτό ανεστράφη λόγω της διολίσθησης της απόδοσης των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Το αμερικανικό 10ετές υποχώρησε στο 1,47% την Πέμπτη, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου.

Όπως ανέφερε στο Market Watch ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς του ThinkMarkets, φαίνεται ότι οι επενδυτές χρυσού συμφωνούν με τη θέση της Fed των ΗΠΑ ότι "ο πληθωρισμός θα παγώσει τους επόμενους μήνες, γεγονός που σημαίνει χαμηλά επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα".