Πετρέλαιο: Μικρή πτώση για το αργό - Σε υψηλά διετίας το Brent

14/06/2021, 23:14
Πετρέλαιο: Μικρή πτώση για το αργό - Σε υψηλά διετίας το Brent

Με μικρές απώλειες έκλεισε η τιμή του αργού πετρελαίου τη Δευτέρα, ενώ το Brent κατέγραψε μικρή άνοδο, καθω οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα δεδομένα της ζήτησης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κινήθηκε πτωτικά κατά 3 σεντς ή 0,04% και έκλεισε στα 70,88 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα είχε ανέβει μέχρι το υψηλό των 71,78 δολ. Την Παρασκευή το συμβόλαιο είχε κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Το Brent Αυγούστου, στο κέρδισε 17 σεντς ή 0,2% στα 72,86 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2019.
Σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) ανέφερε ότι περιμένει η ζήτηση για το πετρέλαιο να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία πριν το τέλος του 2022, καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει με ισχυρούς ρυθμούς από την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής η ζήτηση θα ενισχυθεί φέτος για να επιταχυνθεί περαιτέρω το επόμενο έτος, φτάνοντας τα 100,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του 2022.