Πετρέλαιο: Πάνω από τα 75 δολάρια οι διεθνείς τιμές αργού και Brent

01/07/2021, 23:05
Πετρέλαιο: Πάνω από τα 75 δολάρια οι διεθνείς τιμές αργού και Brent

Άνοδο σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, ξεπερνώντας τα 75 δολάρια το βαρέλι, μετά την είδηση ότι προέκυψε διαφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του OPEC +.

To αργό πετρέλαιο, τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε ανοδικά κατά 1,76 δολάρια ή 2,4%, για να κλείσει στα 75,23 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τον Οκτώβριο του 2018.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου κατέγραψε άνοδο 2% ή 1,49 δολάρια, κλείνοντας στα 76,10 δολάρια το βαρέλι.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του OPEC+, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, μια συμβουλευτική ομάδα του OPEC+ θα συνεδριάσει την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η διαφορά και στη συνέχεια θα συνεδριάσει ο OPEC και οι σύμμαχοί του για τις τελικές αποφάσεις.

Οι υπουργοί του OPEC+ ήταν κοντά στο να διοχετεύσουν στην παγκόσμια αγορά επιπλέον ποσότητες πετρελαίου που θα φτάνουν συνολικά τα 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα περίπου για την περίοδο Αυγούστου - Δεκεμβρίου, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγή από τον Οργανισμό.

Το αν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση αναμένεται να αποφασιστεί αύριο, και ενώ ο OPEC+ συνεχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, όταν η ζήτηση πετρελαίου είχε καταρρεύσει εν μέσω των μαζικών lockdown.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο Reuters ότι σε μηνιαία βάση η αύξηση θα είναι λιγότερο από 0,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.