Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος των διεθνών τιμών - Πτώση 0,8% για την εβδομάδα

09/07/2021, 22:47
Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος των διεθνών τιμών - Πτώση 0,8% για την εβδομάδα

Με μικρή άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο των στοιχείων που δείχνουν μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,43 δολάρια ή 1,9%, για να κλείσει στα 75,55 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Σε εβδομαδιαία βάση, WTI και Brent σημείωσαν πτώση 0,8% το καθένα.

Στο μεταξύ, η αντιπαράθεση μεταξύ των μέλων του OPEC+ όσον αφορά τη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής διαμάχη παραμένει άλυτη, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα που μπορεί να επιβραδύνει τη ζήτηση ενέργειας σε ορισμένες χώρες.

"Η αγορά πετρελαίου έχει επιδείξει έναν βαθμό σχετικής ανθεκτικότητας, δεδομένων των ειδήσεων αυτής της εβδομάδας που επικεντρώθηκαν στις μακροοικονομικές αντιξοότητες, τις ανησυχίες για την εξάπλωση της Δέλτα και την αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του OPEC+", επισήμανε ο Michael Tran, αναλυτής της RBC Capital Markets.

Η άνοδος παρέμεινε περιορισμένη, με αποτέλεσμα ο "μαύρος χρυσός" να καταγράψει απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, λόγω των ανησυχιών για την covid-19 και την αδυναμία του OPEC+ να καταλήξει σε συμφωνία για τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου.