Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος στις διεθνείς τιμές - Πτωτική εβδομάδα για το αργό

16/07/2021, 23:23
Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος στις διεθνείς τιμές - Πτωτική εβδομάδα για το αργό

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, όμως σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο, καθω οι traders εκτιμούν ότι η προσφορά θα αυξηθεί καθώς η ζήτηση μειώνεται.

Το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε ανοδικά κατά 16 σεντς ή 0,2% την Παρασκευή, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,81 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά το χαμηλό ενός μήνα που κατέγραψε την Πέμπτη, σύμφωνα με τη FactSet.

Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI υποχώρησε κατά 3,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από το 5νθήμερο που έληξε στις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Σε παρόμοιους ρυθμούς κινήθηκε και το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, αφού κατέγραψε άνοδο 12 σεντς ή 0,2% στα 73,59 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση, είχε απώλειες 2,6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση του για 5νθήμερο από τον Μάιο.

"Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα εντείνει τις ανησυχίες των traders ότι η αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θα αναχαιτιστεί, τουλάχιστον για μερικούς μήνες", δήλωσε ο Michael Lynch, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research.

"Επίσης, το ενδεχόμενο να καταρρεύσει στον OPEC+ η συμφωνία για την αύξηση παραγωγής, ακόμη και αν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταλήξουν σε συμβιβασμό, υποδηλώνει ότι το καρτέλ δεν θα κρατήσει αρκετό πετρέλαιο εκτός αγοράς για να στείλει τις τιμές υψηλότερα από εδώ και στο εξής", πρόσθεσε ο ίδιος.