Πετρέλαιο: Άνοδος των διεθνών τιμών για τρίτη συνεχή ημέρα

22/07/2021, 23:15
Πετρέλαιο: Άνοδος των διεθνών τιμών για τρίτη συνεχή ημέρα

Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη, για τρίτη συνεχή ημέρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι traders φαίνεται να μην επηρεάζονται αρνητικά από τον φόβο της διάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα του COVID 19.

Το πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισε 1,56 δολ. ή 2,2%, στα 73,79 δολ. το βαρέλι.

Στις ΗΠΑ, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,61 δολ. ή 2,3%, κλείνοντας στα 71,91 δολ. το βαρέλι, μετά από ένα άλμα 4,6% την Τετάρτη.

Παρά την εβδομαδιαία αύξηση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, την οποία ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), η υπηρεσία σημείωσε ότι τα αποθέματα των 439,7 εκατ. βαρελιών είναι κατά 7% χαμηλότερα του μέσου όρου των τελευταίων πέντε ετών για τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

"Είναι μια πολύ περίεργη εβδομάδα για το πετρέλαιο, μετά το sell off της Δευτέρας, μετά τα νέα για τη συμφωνία στον OPEC+ και το ράλι της Τετάρτης, παρά τα κακά νέα για τα αμερικανικά αποθέματα", αναφέρει ο Colin Cieszynski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην SIA Wealth Management.

Η έμφαση ως προς τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους, μετά τη συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, έχει μετακινηθεί προς την πλευρά της ζήτησης, λόγω της νέας έκρηξης κρουσμάτων κορονοϊού και, μολονότι η επίδραση κάθε νέου γύρου lockdown είναι ολοένα και μικρότερη, παραμένει στο μυαλό των traders ότι ο δρόμος της ανάκαμψης θα έχει αναταράξεις", προσθέτει.