Πετρέλαιο: Πτώση των διεθνών τιμών - Με απώλειες η εβδομάδα

23/07/2021, 23:04
Πετρέλαιο: Πτώση των διεθνών τιμών - Με απώλειες η εβδομάδα

Πτωτικά έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, μετά από τρείς ανοδικές συνεδριάσεις, οι οποίες συνέβαλαν στο να ισοσκελισθούν ως ένα βαθμό οι μεγάλες απώλειες της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Το αργό τετρέλαιο, τύπου West Texas Intermediate, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 16 σεντς ή 0,2% στα 72,07 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ στην εβδομάδα σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,7%.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 31 σεντς ή 0,4%, στα 74,10 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με απώλειες 0,7% σε εβδομαδιαία βάση.

Η μεγάλη πτώση της Δευτέρας οφείλεται στο ότι "...οι traders δεν ήταν σίγουροι αν η συμφωνία που επετεύχθη στον OPEC+ θα ωθούσε ανοδικά το πετρέλαιο, ως "σήμα" παρατεταμένης σταθερότητας, ή πτωτικά, "δείχνοντας" προς τη διοχέτευση περισσότερου πετρελαίου στην αγορά", δήλωσε στο MarketWatch ο Michael Lynch, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research.

Ο Weinberg δήλωσε ότι επιβεβαιώνει επίσης την προσδοκία πως η συμφωνία στον OPEC+ για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, θα αποτρέψει την επανάληψη της περσινής διάσπασης του καρτέλ.

"Η συμφωνία τονίζει την ενότητα του OPEC+ και υποδηλώνει πως το καρτέλ θα διατηρήσει την "τιμολογιακή του δύναμη", γεγονός που θα οδηγήσει το πετρέλαιο σε υψηλότερες τιμές", σημείωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, μετά από οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης των αποθεμάτων, ωστόσο τα αποθέματα στον κόμβο αποθήκευσης στο Cushing βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.