Πετρέλαιο: Μικρές απώλειες για το αμερικανικό αργό

26/07/2021, 23:28
Πετρέλαιο: Μικρές απώλειες για το αμερικανικό αργό

Με μικρή πτώση έκλεισε τη Δευτέρα η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου (WTI) μετά από τέσσερις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις. Αντίθετα, το πετρέλαιο Brent κατάφερε να κινηθεί ανοδικά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κινήθηκε πτωτικά κατά 16 σεντς ή 0,2% και έκλεισε στα 71,91 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, κινήθηκε ανοδικά κατά 40 σεντς ή 0,5% και ανέβηκε στα 74,50 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί σε χώρες όπως η ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υιοθετούν και πάλι αυστηρούς περιορισμούς, πλήττοντας την ζήτηση για καύσιμα.

Η επιστροφή των περιορισμών σε περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ θα επέφερε καίριο πλήγμα στην αισιοδοξία για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες που πρόσφατα οδήγησε τον OPEC+ να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς στην παραγωγή.