Πετρέλαιο: Νέα πτώση 0,4% για το αργό εν μέσω ανησυχιών για την μετάλλαξη Δέλτα

27/07/2021, 22:23
Πετρέλαιο: Νέα πτώση 0,4% για το αργό εν μέσω ανησυχιών για την μετάλλαξη Δέλτα

Πτωτικά 'έκλεισαν τη Τρίτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του COVID 19 συνεχίζει να σημιουργεί προβληματισμό στους traders σχετικά με την πορεία που θα έχει η ζήτηση στους επόμενους μήνες.

Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, κινήθηκε πτωτικά κατά 26 σεντς ή 0,4% και έκλεισε στα 71,65 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 21 Ιουλίου.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν εξάλλου να διατηρήσουν σε ισχύ τους υφιστάμενους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια λόγω των ανησυχιών για την έξαρση των κρουσμάτων στο εξωτερικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να χαλαρώσει τους περιορισμούς, ωστόσο η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνα φαίνεται να ακυρώνει προς το παρόν μια τέτοια κίνηση.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναμένεται να αλλάξει τις συστάσεις του αργότερα σήμερα για τη χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους καθώς σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ παρατηρείται νέα έξαρση των κρουσμάτων λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, κάτι που, όπως αναμένεται, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζήτηση του πετρελαίου, λόγω πιθανών περιορισμών στις μετακινήσεις.