Πετρέλαιο: Σε υψηλό άνω των δυο μηνών οι διεθνείς τιμές

29/07/2021, 23:04
Πετρέλαιο: Σε υψηλό άνω των δυο μηνών οι διεθνείς τιμές

Ανοδικά έκλεισαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν τα αποθέματα αργού, βενζίνης και αποσταγμάτων στις ΗΠΑ σε εβδομαδιαία βάση.

Το αργό πετρέλαιο, τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,23 δολάρια ή 1,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 1,31 δολάρια ή σχεδόν 1,8% στα 76,05 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

WTI και Brent έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουλίου και κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τις 22 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market.

Η EIA ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την ένατη εβδομαδιαία μείωση σε 10 εβδομάδες.

Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 1,27 εκατ. βαρέλια, αφήνοντας τα αποθέματα στον κόμβο παράδοσης των προθεσμιακών συμβολαίων WTI στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2020, όπως τόνισε σε σημείωμά του ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING.

Επιπλέον, η κατεργασία του αργού μειώθηκε για τέταρτη σερί εβδομάδα, υποχωρώντας κάτω από τα 16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου, σημείωσε ο Carsten Fritsch, αναλυτής της Commerzbank.

Η EIA ανέφερε επίσης ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα και προσδιόρισε την ποσότητα της βενζίνης κίνησης που παρέχεται σε 9,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο, αύξηση της τάξης του 9,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020.