Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των διεθνών τιμών - Κάμψη 1% το φυσικό αέριο

08/10/2021, 22:49
Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των διεθνών τιμών - Κάμψη 1% το φυσικό αέριο

Ανοδικά έκλεισαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου λόγω εκτιμώμενης αύξησης της ζήτησης, καθώς οι βιομηχανίες έχουν ξεκινήσει να στρέφονται προς το πετρέλαιο, μετά την ξέφρενη άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, West Texas Intermediate, παραδόσεως Νοεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,05 δολαρίων (1,3%) στα 79,35 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο για την τιμή του WTI από τις 31 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Σε εβδομαδιαία βάση το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 4,6%, στη έβδομο, συνεχές, ανοδικό πενθήμερο.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου, έκλεισε κατά 0,44 δολάρια υψηλότερα, (0,5%) στα 82,39 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent κατέγραψε άνοδο 4,9% στο πεμπτο συνεχές πενθήμερο ανόδου.

Αντίθετα, με απώλειες 0,11 δολαρίων (2%) έκλεισε την Παρασκευή το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου για το φυσικό αέριο, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 5,565 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχασε 1%. Ωστόσο η τιμή του εξακολουθεί να κινείται σε υπερδιπλασια, περίπου, επίπεδα σε ετήσια βάση.