Πετρέλαιο: Κέρδη στο αργό για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση - Μικρή υποχώρηση στο Brent

12/10/2021, 22:44
Πετρέλαιο: Κέρδη στο αργό για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση - Μικρή υποχώρηση στο Brent

Με μικρή άνοδο έκλεισε την Τρίτη η τιμή για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, ενώ, αντίθετα, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε μικρή υποχώρηση, λόγω των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ για ενδεχόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. 

Η τιμή για το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού πετρελαίου, παραδόσεως Νοεμβρίου, κινήθηκε ανοδικά κατά 0,12 δολάρια (0,2%) και έκλεισε στα 80,64 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Το πετρέλαιο Brent Δεκεμβρίου, κινήθηκε πτωτικά κατά 0,23 δολάρια ( 0,3%) και έκλεισε στα 83,42 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Τη Δευτέρα το συμβόλαιο σκαρφάλωσε στα 84,60 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το Brent έχει ενισχυθεί για πέντε διαδοχικές εβδομάδες, ενώ το αμερικανικό αργό έχει καταγράψει επτά συνεχείς εβδομάδες κερδών. Και τα δύο συμβόλαιο έχουν κερδίσει πάνω από 15% από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Νοεμβρίου σημείωσε νέο άλμα 3% στα 5,505 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, μετά την απότομη πτώση της Δευτέρας κατά 4%. Την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές σημείωσαν το υψηλότερο κλείσιμο από το 2008.