Πετρέλαιο: Με άνοδο πάνω από 1% έκλεισαν οι διεθνείς τιμές - Υψηλότερα και το φυσικό αέριο

22/10/2021, 22:57
Πετρέλαιο: Με άνοδο πάνω από 1% έκλεισαν οι διεθνείς τιμές - Υψηλότερα και το φυσικό αέριο

Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, λόγω των εκτιμήσεων για αύξηση της ζήτησης, ειδικά κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο αλλά και λόγω της αργής ανάκαμψης της αμερικανικής παραγωγής. 

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο (West Texas Intermediate), παραδόσεως Δεκεμβρίου, έκλεισε με άνοδο 1,26 δολαρίων (1,5%) στα 83,76 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό αργό σημείωσε κέρδη 2,6%. Σημειώνετι ότι η ανοδική του πορεία για εννέα συνεχείς εβδομάδες είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ιστορικά με βάση τα αρχεία που ξεκινούν από τον Απρίλιο του 1983, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Το πετρέλαιο Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0, 92 δολαρίων ( 1,1%), στα 85,53 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent κέρδισε 0,9%.

Άνοδο σημείωσε και το φυσικό αέριο με το συμβόλαια παραδόσεως Νοεμβρίου να κλείνει κατά 3,2% υψηλότερα, στα 5,28 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, υποχώρησε κατά 2,4%.