Πετρέλαιο: Μικτή εικόνα στις διεθνείς τιμές - Στο -25% το φυσικό αέριο

03/12/2021, 22:57
Πετρέλαιο: Μικτή εικόνα στις διεθνείς τιμές - Στο -25% το φυσικό αέριο

Μικτή εικόνα παρουσίασαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με βασικό χαρακτηριστικό την αβεβαιότητα σχετικά με το θέμα της πορείας της παραγωγής των χωρών -μελών του OPEC + αλλά και των πιθανών συνεπειών από την μετάλλαξη Όμικρον. 

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου, έκλεισε με πτώση 0,24 δολαρίων (0,4%), στα 66,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε απώλειες 2,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το πετρέλαιο τύπου Brent, παραδόσεως Φεβρουαρίου, έκλεισε με άνοδο 0,21 δολαρίων (0,3%), στα 69,88 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent κατέγραψε πτώση 2,4%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο κινήθηκαν ανοδικά στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά παρουσίασαν μεγάλη πτώση, 25%, σε εβδομαδιαία βάση, λόγω των προβλέψεων για ηπιότερες καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ που αναμένεται αν μειώσουν την ζήτηση. Το φυσικό αέριο παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,9% την Παρασκευή, στα 4,132 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο BTU.