Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

08/06/2018, 13:44
stocks down

Πτώση σημείωναν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομική επιβράδυνση στην περιοχή ασκούσαν πιέσεις, με την προσοχή να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την επόμενη εβδομάδα και τις πιθανές ενδείξεις που θα δώσουν οι αξιωματούχοι για την περιστολή των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

O πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,6%, ενώ ο γερμανικός DAX, που είναι ο πλέον εκτεθειμένος στην επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων, σημείωνε πτώση 1,1%

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κατέγραφε απώλειες 1,7% καθώς η ανησυχία για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης στο μέτωπο των δαπανών άσκησαν νέες πιέσεις στα ιταλικά κρατικά ομόλογα.

Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 31 μονάδων βάσης γύρω στο 1,82%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας μιάμισης εβδομάδας. Οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων σημείωσαν άνοδο 5 μονάδων βάσης στο 3,05%. Οι ιταλικές τράπεζες, που έχουν μεγάλη έκθεση στα ιταλικά κρατικά ομόλογα, σημείωσαν βουτιά 2%.

Πτώση 1,4% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα υποβάθμισε την ιδέα ότι μπορεί σύντομα να υλοποιηθεί μια συμφωνία με την Commerzbank, ύστερα από δημοσίευμα του Bloomberg ότι ζητήθηκε η άποψη των βασικών μετόχων για μια πιθανή συνένωση δυνάμεων. Η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε 2%.