Wall Street: Τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση φρέναραν το ράλι - Οριακή πτώση 0,02% για τον Dow Jones

11/02/2021, 23:22
Wall Street: Τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση φρέναραν το ράλι - Οριακή πτώση 0,02% για τον Dow Jones

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street με το Dow Jones να κινείται οριακά πτωτικά, κοντά σε νέο ρεκόρ, και τους υπόλοιπους δείκτες να καταγράφουν μικρά κέρδη. 

Το ράλι των προηγούμενων ημερών ανεκόπη σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και έντονες διακυμάνσεις, κυρίως λόγω της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση και την αγορά εργασίας που εκτιμώνται μάλλον ως αδύναμα.

Από τους βασικούς δείκτες, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 31.430,70 μονάδες, κατά 0,02% πιό κάτω από την Τετάρτη. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 14.025,77 μονάδες με άνοδο 0,38% ενώ ο δείκτης S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,22%, κλείνοντας στις 3.918,30 μονάδες.

"Έχει βγει στο προσκήνιο ένα μεγάλο κύμα αισιοδοξίας, με την αγορά να προσπαθεί να ιχνηλατήσει προς τα πού θα κινηθούμε από εδώ και πέρα", ανέφερε ο Gregory Faranello, στέλεχος της AmeriVet Securities. "Η δημοσιονομική και νομισματική τόνωση φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στις τιμές ενώ, προχωρώντας, θα πρέπει να δούμε μια ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη, μια γενική επανεκκίνηση και μια πλατύτερη διανομή των εμβολίων", πρόσθεσε.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδινε νωρίτερα και η πρόοδος στο Κογκρέσο για την έγκριση του πακέτου τόνωσης το οποίο αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε ένα πακέτο μέτρων συνολικής αξίας 1,9 τρισ. δολ. ξεπερνώντας με ευκολία τις προσδοκίες των αναλυτών.

"Οι αγορές αναμένουν μια μεγάλη ώθηση δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας", τόνισε ο Scott Wren, στέλεχος του Wells Fargo Investment Institute.

Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα τριμήνου και έτους, άνω του 80% έχουν διαψεύσει ευχάριστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, 13 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν εκείνες των Intel, Visa και Salesforce, ενώ των απωλειών εκείνες των Walgreens Boots Alliance, 3M και IBM.