Νέα Υόρκη: Πτώση για τους βασικούς δείκτες λόγω ανεργίας και ρευστοποιητικών τάσεων

18/02/2021, 18:30
Νέα Υόρκη: Πτώση για τους βασικούς δείκτες  λόγω ανεργίας και ρευστοποιητικών τάσεων

Πτωτικά κινούνται οι τρείς βασικοί δείκτες στη Wall Street λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου, λόγω των χειρότερων του αναμενόμενου στοιχείων για την απασχόληση και των πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,75%, στις 31.377,18 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει μεγάλες απώλειες 1,15%, στις 13.806,91 μονάδες ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,81%, στις 3.899,55 μονάδες.

Η μετοχή της Walmart υποχωρεί κατά σχεδόν 6%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ' τριμήνου τα οποία υστερούν σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της Apple υποχωρεί και σήμερα, κατά 2,4%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχει απωλέσει 4,6% της αξίας της, λόγω ρευστοποιήσεων μερίδας επενδυτών. Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Tesla, κατά 2,5%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν το ράλι των τιμών στις αγορές πετρελαίου, καθώς το πολικό ψύχος έχει προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Τέξας και άλλων πολιτειών.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Home Depot, Verizon και Coca Cola, ενώ των απωλειών εκείνες των Walmart, Boeing, Apple.

Στα μακροοικονομικά γεγονότα της ημέρας, αρνητικά φαίνεται να επηρεάζει την αγορά η μη αναμενόμενη άνοδος του ο αριθμού των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, υποδηλώνοντας την ανώμαλη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στα 861.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, υψηλότερα κατά 13.000 από την αναθεωρημένη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 64.000 στα 4,49 εκατ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.