Μεικτές τάσεις στα Ασιατικά χρηματιστήρια

22/02/2021, 09:37
Μεικτές τάσεις στα Ασιατικά χρηματιστήρια

Με μικτές τάσεις κινήθηκαν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ασίας καθώς η Κίνα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό ετήσιο επιτόκιο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Κίνα διατήρησε αμετάβλητο το ετήσιο προνομιακό επιτόκιο (LPR) στο 3,85%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των εμπόρων και των αναλυτών σε έρευνα του Reuters. Το LPR πενταετίας διατηρήθηκε επίσης σταθερό στο 4,65%.

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, καθώς επενδυτές έσπευσαν να εκμεταλλευθούν αυτές που θεώρησαν ευκαιρίες μετά την πτώση του Nikkei για τρεις συναπτές ημέρες, προσθέτοντας στα χαρτοφυλάκιά τους τίτλους που έκριναν ότι υπερδιατέθηκαν, καθώς η διάθεση για ρίσκο αυξάνεται χάρη στις ελπίδες ότι στις ΗΠΑ θα προωθηθεί επιπλέον πακέτο στήριξης της οικονομίας, προκειμένου να ξεπεραστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,46% στις 30.156 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται η αγορά και στην Σιγκαπούρη κατά 0,18%.

Πτώση πάνω από 1% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονκγ Κονγκ στις 30.323 μονάδες ενώ η αγορά στη Σαγκάη υποχωρεί κατά 1,45%.