Wall Street: Ανοδικά κινούνται οι δείκτες - Νέα κέρδη 1% για τον Nasdaq

10/03/2021, 16:59
Wall Street: Ανοδικά κινούνται οι δείκτες - Νέα κέρδη 1% για τον Nasdaq

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά την ανακοίνωση για την πορεία του πληθωρισμού κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά στις 32.176,58 μονάδες, με άνοδο 1,08%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,20%, στις 13.240,99 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά 0,86% στις 3.908,45 μονάδες.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν επιστρέψει σε ανοδικό έδαφος μετά την αποκλιμάκωση των προηγούμενων ημερών, με την απόδοση στο 10ετές να κερδίζει 2 μονάδες βάσης στο 1,56%.

Παράλληλα, αναμένεται και η έγκριση από το Κονγκρέσο του πακέτου δημοσιονομικής ενίσχυσης των 1,9 τρισ. δολαρίων, δίνοντας τεράστια ώθηση στην οικονομία, κάτι που έχει πυροδοτήσει φόβους για εκτίναξη του πληθωρισμού, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Εν τούτοις, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 1,7% τον Φεβρουάριο από 1,4% τον προηγούμενο μήνα. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,4%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας και τα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση και μόλις 0,1% από τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για μηνιαία άνοδο 0,4% και αύξηση 0,2% στον δομικό δείκτη.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η General Electric Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων μίσθωσης αεροσκαφών με την ιρλανδική AerCap Holdings NV. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 30 δισ. δολ.