Wall Street: Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικότητα λόγω Fed

16/03/2021, 17:18
Wall Street: Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικότητα λόγω Fed

Με μικτά πρόσημα και μια δόση επιφυλακτικότητας κινούνται σήμερα, Τρίτη, οι βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λίγι μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,34% ευρισκόμενος στο επίπεδο των 32.841,19 μονάδων.Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19% στις 3.976,54 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, επωφελούμενος από τη μικρή υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα και από την άνοδο της Apple καταγράφει κέρδη 1,15% στις 13.614,92 μονάδες.

Το επμμένη την προσοχή του ενδυτικό κοινό έχει στραμμένη την προσοχή του στη διήμερη σύνοδο της Ομοσπονδακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) , που ξεκινά σήμερα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου αύριο, Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές δεν αναμένουν από τη Federal Reserve να προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της, ωστόσο περιμένουν με αγωνία τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τις προοπτικές της οικονομίας και ενδείξεις για το πότε ενδεχομένως θα ξεκινήσει τη σύσφιξη της πολιτικής χαλάρωσης, με αύξηση των επιτοκίων. Κι αυτό γιατί, η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων έχει δημιουργήσει ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού, που θα μπορούσε να αναγκάσει τη Fed να προχωρήσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο σε αύξηση των επιτοκίων της, εξέλιξη που φοβούνται ότι θα μπορούσε να εκτροχιάσει την πορεία ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται την Τρίτη μερικές μονάδες χαμηλότερα από τα πρόσφατα υψηλά και συγκεκριμένα στο 1,597%, από άνω του 1,61% που ήταν εχθές.

Παράλληλα, το επενδυτικό κοινό ελπίζει ότι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού στις ΗΠΑ και το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που ενέκρινε πρόσφατα το Κογκρέσο θα επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη και την εταιρική κερδοφορία το 2021.