Wall Street: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα - Μικρά κέρδη ο Nasdaq

19/03/2021, 22:42
Wall Street: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα - Μικρά κέρδη ο Nasdaq

Μικτά πρόσημα, απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές και μικρά κέρδη για τις τεχνολογικές εταιρείες του Nasdaq, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, κινήθηκε έντονα πτωτικά σε όλη τη συνεδρίαση και έκλεισε με απώλειες 234,33 μονάδων ή 0,71%, στις 32.627,97 μονάδες.Ο ευρύτερος δείκτης S&P μετά από διακυμάνσεις έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,06%, στις 3.913,10 μονάδες.

Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq, έκλεισε με άνοδο 0.76%, μακριά από το υψηλό της ημέρας, στις 13.215,24 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα με μικρές απώλειες, με τον Dow Jones να χάνει 0,5% και τους S&P 500 και Nasdaq να διαμορφώνονται 0,8% χαμηλότερα.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη των blue chips, μόνο εννέα έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ οι υπόλοιπες έγραψαν απώλειες από 0,09% έως άνω του 6%. Των πτωτικών τίτλων ηγήθηκε η Visa, με -6,24%, μετά τα δημοσιεύματα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα σε βάρος του τραπεζικού κολοσσού για πιθανή παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Απώλειες κατέγραψαν επίσης η JPMorgan Chase (-1,59%), η American Express (-1,31%) και η Goldman Sachs (-1,09%).

Αντίθετα, μεγάλη άνοδο άνω του 6% κατέγραψε η μετοχή της FedEx, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο ως προς τα κέρδη, όσο και ως προς τα έσοδα, για το γ' τρίμηνο χρήσης.

Η απόφαση της Fed, βάσει της οποίας η χαλάρωση των απαιτούμενων επιπέδων κεφαλαιακών δεικτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η οποία λήγει στο τέλος Μαρτίου, δεν πρόκειται να ανανεωθεί, έπληξε κυρίως τον τραπεζικό κλάδο. Ετσι σημειώθηκαν απώλειες στους τραπεζικούς τίτλους που πίεασν σε χαμηλά επίπεδα κυρίως τον Dow Jones και δευτερευόντως τον S&P 500. Ακόμη, η μικρή υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μέσα στην ημέρα, άφησε κάποιο μικρό περιθώριο στις τεχνολογικές μετοχές να ανακάμψουν, μετά το χθεσινό κλίμα πωλήσεων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων πήραν την ανιούσα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, με το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ να κινείται στο 1,74%, κοντά στο υψηλό 14 μηνών του 1,75%, στο οποίο κινήθηκε χθες, πριν υποχωρήσουν λίγο στη συνέχεια στο 1,72%.