Νέα Υόρκη: Ανόδος για τον Nasdaq - Προς νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

08/04/2021, 17:24
Νέα Υόρκη: Ανόδος για τον Nasdaq - Προς νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Μικτές τάσεις επικρατούν σήμερα μεταξύ των βασικών δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του διοικητή της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones απώλειες της τάξεως του 0,21% στις 33.375,30 μονάδες. O ευρύτερος δείκτης S&P σημειώνει άνοδο 0,14% στις 4.085,50 μονάδες, οδεύοντας προς το 19ο ιστορικό υψηλό για τη φετινή χρονιά, μετά το ιστορικό υψηλό που σημείωσε χθες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,57% στις 13.766,39 μονάδες, με τις μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και της μητρικής Alphabet της Google να καταγράφουν άνοδο άνω του 1%.

Αργότερα, μέσα στην ημέρα, ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να αναφερθεί στις προοπτικές της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας, σε ομιλία του στο συνέδριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι, αν και οι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η αμερικανική οικονομία τους τελευταίους μήνες, δεν θεωρούν ότι οι συνθήκες δικαιολογούν μια αλλαγή στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Στις μακροοικνομικές ειδήσεις της ημέρας, ξεχωρίζουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές εβδομάδες ανόδου.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις στα τακτικά προγράμματα των πολιτειών αυξήθηκαν κατά 16.000 στις 744.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 680.000. Τα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 728.000.