Νέα Υόρκη: Ανοδικές τάσεις λόγω των θετικών αποτελεσμάτων των τραπεζών

14/04/2021, 17:29
Νέα Υόρκη: Ανοδικές τάσεις λόγω των θετικών αποτελεσμάτων των τραπεζών

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς το επενδυτικό κλίμα δείχνει να επηρεάζεται θετικά από τα ισχυρά αποτελέσματα του τραπεζικού κλάδου, ενώ παράλληλα αναμένεται και η έκθεση της Fed για τις οικονομικές συνθήκες.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,57% στις 33.868 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει 0,14% στις 4.147,27 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει οριακή άνοδο 0,01%, στις 13..996,62 μονάδες.

Σημειώνεται ότι από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη, 16 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 σημειώνουν πτώση.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα η Golgman Sachs ανακοίνωσε κέρδη - ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο, και καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα. H μετοχή της σημειώνει άνοδο άνω του 3%.

Εκτός από τα αποτελέσματα οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση της Fed για τις επιχειρηματικές συνθήκες στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας (Beige Book), που θα δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ σήμερα στο Economic Club of Washington, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία για τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας εν μέσω της ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την δημόσια εισαγωγή της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Coinbase Global, η οποία έρχεται ενώ οι τιμές του bitcoin σκαρφαλώνουν σε νέα ιστορικά υψηλά. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Coinbase Global ξεκινά σήμερα, με τιμή εισαγωγής τα 250 δολ. ανά μετοχή.

Οι Pfizer και BioNTech αναμένουν ότι θα παραδώσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 50 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις του εμβολίου τους κατά της Covid-19 σε σχέση με τον σχεδιασμό για το β' τρίμηνο του 2021, σε ένα θετικό νέο για το μπλοκ των "27" μετά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τα εμβόλια AstraZeneca/Οξφόρδης και Johnson&Johnson.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Μάρτιο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 0,9%.