Νέα Υόρκη: Πτωτικά κινούνται οι δείκτες παρά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου

20/04/2021, 17:07
Νέα Υόρκη: Πτωτικά κινούνται οι δείκτες παρά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου

Πτωτική είναι η πορεία των βασικών δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σήμερα, Τρίτη, για δέυτερη συνεχή συνεδρίαση λόγω των ρευστοποιήσεων των έως τώρα κερδών από τους επενδυτές και της αρνητικής ψυχολογίας που δημιουργεί η αύξηση των κρουσμάτων COVID 19 τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,38%, στις στις 33.947,73 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,24% στις 4.153,34 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,17%, στις 13.891,26 μονάδες.

Οπως μεταδίδει το CNBC, oι μετοχές της Kansas City Southern σημειώνουν κατακόρυφη άνοδο, άνω του 15% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Canadian National Railway σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης σιδηροδρόμων ύψους περίπου 30 δισ. δολ. Η τελευταία προσφορά ξεπερνά κατά 21% την προσφορά που κατέθεσε τον προηγούμενο μήνα η Canadian Pacific Railway Ltd.

Παράλληλα, τα τριμηνιαία αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, χωρίς, ωστόσο να επηρεάζουν την πορεία των δεικτών, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας εν μέσω της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού.

Η IBM Corp. έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, εμφανίζοντας αύξηση των εσόδων μετά από τέσσερα διαδοχικά τρίμηνα υποχώρησης των πωλήσεων του.

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines Holdings Inc. ανακοίνωσε ζημιές άνω των 1,3 δισ. δολ. για τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 καθώς η πανδημία έχει πλήξει με ιδιαίτερα σφοδρότητα τις εργασίες των κλάδου των αερομεταφορών.

Κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, επικαλούμενη την ισχύ στη μονάδα φαρμακευτικών του ομίλου και την συνεχιζόμενη ανάκαμψη στις ιατρικές συσκευές. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Procter & Gamble Co. ενώ και τα αποτελέσματα της Philip Morris International Inc. ξεπέρασαν τις προβλέψεις των ειδικών.

Στο μεταξύ, η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ παρά την επιτάχυνση των εμβολιασμών στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες επιβαρύνει το κλίμα. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 67.175 την τελευταία εβδομάδα, σημειώνοντας αύξηση 4% από τον αντίστοιχο μέσο όρο πριν από δύο εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή, σε παγκόσμιο επίπεδο οι νέες μολύνσεις σημείωσαν ρεκόρ ξεπερνώντας τις 750.000 την Κυριακή και τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, με την Ινδία και τη Βραζιλία να καταγράφουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.