Χωρίς σαφή τάση τα Ασιατικά Χρηματιστήρια

26/04/2021, 09:57
Χωρίς σαφή τάση τα Ασιατικά Χρηματιστήρια

Χωρίς σαφή τάση κινούνται οι αγορές στην Ασία κατά την σημερινή συνεδρίαση με το βλέμμα να συνεχίζει να στρέφεται σε "ευκαιρίες" μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας στην Ινδία.

Οι περισσότερες μετοχές ξεκίνησαν με άνοδο παίρνοντας την σκυτάλη από την ισχυρή άνοδο της Wall Street την Παρασκευή, ωστόσο, στην συνέχεια τα κέρδη εξανεμίστηκαν και επανήλθε ο προβληματισμός.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών και συγκεκριμένα του S&P500 συνεχίζουν να "μαγνητίζουν" το ενδιαφέρον με βασικές αυτή την εβδομάδα των Tesla, Starbucks, Microsoft και Amazon.

Στην αγορά του Τόκιο ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,36% στις 29.126 μονάδες, ενώ κέρδη σημειώνει και η Σιγκαπούρη κατά 0,33%. Αντίθετα σε Χονγκ Κονγκ και Σανγκαη οι γενικοί δείκτες υποχωρούν κατά 0,18% και 0,78% αντίστοιχα. Ανοδος 1,13% για τον δείκτη Sensex στις 48.419 μονάδες.

Κέρδη πάνω από 1% σημειώνει η αγορά στην Ινδία παρά την τραγική εικόνα της πανδημίας. Η κατάσταση στη χώρα παραμένει σοβαρή, με περίπου 350.000 νέα κρούσματα Covid-19 ενώ σήμερα δέχεται την βοήθεια από χώρες της Ευρώπης.

Καταγράφηκε επίσης ακόμη ένα τραγικό ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 195.123 νεκρούς.

Χθες Κυριακή ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι παρότρυνε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να προσέχουν, καθώς νοσοκομεία και γιατροί έκαναν επείγουσες, απελπισμένες εκκλήσεις τονίζοντας πως αδυνατούν να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό των ασθενών.

Σε ορισμένες από τις πόλεις που πλήττονται πιο σκληρά, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, πτώματα αποτεφρώνονται μαζικά σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις.