Wall Street: Οριακές μεταβολές ενόψει ανακοινώσεων της Fed

27/04/2021, 23:19
Wall Street: Οριακές μεταβολές ενόψει ανακοινώσεων της Fed

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν την Μ. Τρίτη οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρλης, καθώς το επενδυτικό κοινό τηρεί μια επιφυλακτική στάση αναμονής, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) για την νομισματική πολιτική και την πορεία του πληθωρισμού.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01% στις 33.984,93 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχώρησε οριακά, κατά, 0,02% στις 4.186,72 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης ο Nasdaq κατέγραψε μικρές απώλειες 0,34%, κλείνοντας στις 14.090,22 μονάδες.

Εκτός από τις αναμενόμενες ανακοινώσεις της Fed, οι επενδυτές είχαν το ενδιαφέρον τους στραμμένο στις τελευτταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Με περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του δείκτη S&P 500 να έχουν γνωστοποιήσει μέχρι σήμερα τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα, το 80% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με την ανάλυση της FactSet.

Η Tesla Inc. ανακοίνωσε χθες μεγάλη αύξηση κερδών και εσόδων για το πρώτο τρίμηνο, με τα έσοδα πάντως να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly & Co. ανακοίνωσε κέρδη που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της United Parcel Service, ενώ και η 3M ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο του έτους.

Η General Electric ανακοίνωσε ζημιές για το πρώτο τρίμηνο, αν και σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων και πωλήσεις που έχασαν τις προβλέψεις.

Οι επενδυτές αναμένουν αύριο τις δηλώσεις του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Fed ο Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει ότι η κεντρική τράπεζα δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, επαναλαμβάνοντας ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές αναμένεται να είναι προσωρινές.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις, νέα άνοδο σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει σε υψηλό 14 μηνών τον Απρίλιο καθώς οι μαζικοί εμβολιασμοί δίνουν περαιτέρω ώθηση στην αισιοδοξία των Αμερικανών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σκαρφάλωσε στις 121,7 μονάδες τον Απρίλιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 109 μονάδων τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2020.