Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος λόγω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων

03/05/2021, 20:24
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος λόγω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Με άνοδο έκλεισαν τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές φαίνεται ότι λαμβάνουν ώθηση από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 439,92 μονάδες, ενώ ολοκλήρωσε τον Απρίλιο με άνοδο 1,8%, κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX 30 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,7% στις 15.236,47 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 6.307,90 μονάδες. Το χρηματιστήριο στο Λονδίνο παρέμεινε κλειστό σήμερα λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κέρδισε 1,15%, ενώ στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX 35 ενισχύθηκε 0,9%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Siemens Healthineers σημείωσε σήμερα άλμα σχεδόν 2% αφότου αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις και την κερδοφορία στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Ράλι 2,6% σημείωσε εξάλλου ο τίτλος της Lufthansa μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας ότι θα προσφέρει πτήσεις σε πάνω από 100 ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Στον αντίποδα, βουτιά 3,9% κατέγραψε ο τίτλος της εταιρείας αιολικών γεννητριών Siemens Gamesa, μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι η κερδοφορία της πιθανότατα θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Σε ό,τι αφορά τις μακροοικονομικές ειδήσεις, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Γερμανία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν τον Μάρτιο την ισχυρότερη άνοδο σε ετήσια βάση από την αρχή της πανδημίας. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα σημείωσαν άνοδο 11% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, μετά από πτώση κατά 6,6% τον Φεβρουάριο.