Νέα Υόρκη: Με μικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες - Τάσεις ανάκαμψης για τις τεχνολογικές

05/05/2021, 17:20
Νέα Υόρκη: Με μικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες - Τάσεις ανάκαμψης για τις τεχνολογικές

Με μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,20% στις 34.065,73 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 παραμένει, προς το παρόν, αμετάβλητος στις 4.164,73 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ελαφρά ανοδικά κατά 0,09%, στις 13.647,58 μονάδες

Οι μετοχές των Apple και Tesla καταγράφουν κέρδη περί το 1%, μετά τις χθεσινές τους απώλειες κατά 3,5% και 1,7% αντίστοιχα .

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Chevron, Apple, Nike, ενώ των απωλειών εκείνες των Boeing, Travelers Cos., IBM.

Τα εταιρικά αποτελέσματα του τεχνολογικού κλάδου προσφέρουν ώθηση σε ορισμένες μετοχές, όπως ηActivision Blizzard που ενισχύεται περί το 5%. Η εταιρεία μεταφορώνLyft κερδίζει περί το 4%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσε για το περασμένο τρίμηνο. Η μετοχή της General Motors κερδίζει άνω του 3%.

Αρνητικό ρόλο στην ψυχολογία της αγοράς διεδραμάτισαν και οι χθεσινές και δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ,Τζάνετ Γέλεν, ότι τα επιτόκια θα πρέπει "κάποια στιγμή" να αυξηθούν προκειμένου να αποτραπεί η "υπερθέρμανση" της οικονομίας. Αργότερα η υπουργός, που έχει διατελέσει στο παρελθόν και πρόεδρος της Fed, τόνισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και δεν προσπαθεί να επηρεάσει κατά κανέναν τρόπο τις αποφάσεις της. "Δεν είναι κάτι που προβλέπω ούτε που το προτείνω", εξήγησε.

Σε ό,το αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ πρόσθεσε 742,000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, έναντι 800.000 οι οποίες αναμένονταν από οικονομολόγους σε έρευνα του Dow Jones.