Νέα Υόρκη: Πτωτικά κινούνται οι δείκτες λόγω νέων πιέσεων στις Big Tech

17/05/2021, 17:19
Νέα Υόρκη: Πτωτικά κινούνται οι δείκτες λόγω νέων πιέσεων στις Big Tech

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street, καθώς οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης επηρεάζονται αρνητικά από τις πιέσεις που δέχονται οι πιό ευάλωτες μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται με πτώση 0,25% στις 34.295,92 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί 0,30% στις 4.161,14 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,41% στις 13.373,13 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Merck με κέρδη 1,52 δολ. ή σε ποσοστό 1,94% στα 79,81 δολ. και ακολουθούν Johnson & Johnson στα 171,62 δολ. με άνοδο 0,82% και Walgreens Boots Alliance με κέρδη 0,75% στα 55,12 δολ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Home Depot (-1,82%), Walt Disney (-1,70%) και Boeing (-1,57%).

Οι φόβοι για τον πληθωρισμό που κυριάρχησαν στην αγορά ττην τελευταία εβδομάδα φαίνεται ότι έχουν παραμείνει, παρά την προσπάθεια των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να αμβλύνουν τις ανησυχίες, επισημαίνοντας ότι οι ανοδικές πιέσεις αναμένεται να είναι προσωρινές. Τ

Την προσοχή των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve τα οποία θα δημοσιευτούν στα μέσα της εβδομάδας. Οι επενδυτές περιμένουν τα πρακτικά για πιθανά στοιχεία σε σχέση με τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας εν μέσω της έξαρσης των τιμών.

Σε ότι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, η μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβράδυνε ελαφρώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State υποχώρησε στις 24,3 μονάδες τον Μάιο μετά το υψηλό τρεισήμισι ετών του Απριλίου στις 26,3 μονάδες, όπως ανακοίνωσε η New York Fed. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 24,8 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός AT&T ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για τη συγχώνευση της WarnerMedia με την Discovery, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ να ανταγωνιστεί άλλους κολοσσούς όπως το Netflix και η Disney.