Νέα Υόρκη: Ανοδικές τάσεις εν αναμονή του Beige Book της Fed

02/06/2021, 17:23
Νέα Υόρκη: Ανοδικές τάσεις εν αναμονή του Beige Book της Fed

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς το επενδυτικό κοινό αναμένει την έκθεση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, δηλαδή το Beige Book, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 30% στις 34.678,24 μονάδες, ενώ, ήδη, έχει συμπληρώσει τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,30% λίγο πάνω από τις 4.214,80 μονάδες και βρίσκεται κοντά στο ιστορικό υψηλό του. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,22% στις 13.766,33 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές η AMC κάνει ράλι με άνοδο 27% στον απόηχο των μετοχών που πούλησε χθες έναντι 230,5 εκατ. δολαρίων.

Άνοδο κοντά στο 1% καταγράφει η μετοχή της Zoom μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας την Τρίτη, με τις πωλήσεις της εταιρείας να έχουν αυξηθεί κατά 191% το πρώτο τρίμηνο.

Η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται στις ΗΠΑ, με τον κινητό μέσο επτά ημερών για τα νέα κρούσματα να κατρακυλά 45% σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι New York Times. Οι θάνατοι έχουν υποχωρήσει 44% και οι νοσηλείες κατά 22%. Ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμών Αμερικανών φτάνει πλέον τα 135,9 εκατ. άτομα ή το 40,9% του συνολικού πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική της Fed, oi περισσότεροι αξιωματούχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη άνοδος των τιμών αναμένεται να είναι παροδική, και δεν θα επηρεάσει την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Το επενδυτικό κοινό αναμένει, ακόμη, τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη, για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία προηγούνται της κυβερνητικής έκθεσης για την απασχόληση την Παρασκευή. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πορεία της αγοράς εργασίας μετά την απροσδόκητη επιβράδυνση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο.