Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα εν' αναμονή νέων σημαντικών ανακοινώσεων

12/07/2021, 17:20
Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα εν' αναμονή  νέων σημαντικών ανακοινώσεων

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, στο ξεκίνημα ενός πενθημέρου με αναμενόμενες ανακοινώσεις που εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν την περαιτέρω πορεία των αγορών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,27% στις 34.963,61 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16% στις 4.376,79 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, παρότι ξεκίνησε γράφοντας νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, υποχωρεί κατά 0,12% στις 14.682,86 μονάδες.

Μετά το τριπλό ρεκόρ που κατέγραψε την Παρασκευή η Wall Street, σήμερα το κλίμα στην αγορά είναι επιφυλακτικό. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους αφενός στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αύριο και στην εξαμηνιαία κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve στο Κογκρέσο την Τετάρτη, και αφετέρου στην περίοδο των εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεκινά αύριο με την JPMorgan Chase.

Ωστόσο, παρότι οι μεταλλάξεις εγείρουν φόβους για τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι αν η συνεχιζόμενη εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορονοϊού καθυστερήσει η άρση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την κεντρική τράπεζα, αυτό τελικά θα μπορούσε να αποδειχθεί θετικό για τους επενδυτές που ποντάρουν σε περαιτέρω άνοδο.

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών και 30ετών ομολόγων υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 1,34% και στο 1,97% αντίστοιχα, επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από τον Φεβρουάριο, ενώ παραμένουν στα επίπεδα αυτά και την Δευτέρα.