Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος λόγω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων

21/07/2021, 20:28
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος λόγω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Με άνοδο έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και το κλίμα στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στην ψυχολογία του επενδυτικού κοινού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,65% κλείνοντας στις 453,97 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ενισχύθηκε 1,4% στις 15.422,50 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άλμα 1,85% στις 6.464,48 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,7% έκλεισε στις 6.998,28 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άλμα 2,4%, ενώ στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX 35 σημείωσε ισχυρά κέρδη 2,5%.

Σε επίπεδο εταιρειών, ο ελβετικός κολοσσός του φαρμάκου Novartis ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το β' τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η βρετανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων ειδών μόδας Next αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους.

Ο γερμανικός κολοσσός εταιρικού λογισμικού SAP αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για δεύτερη φορά φέτος, με τη μετοχή πάντως να χάνει 2,5%.

Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κολοσσοί όπως η Verizon Communications και η Coca-Cola κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα τους το προηγούμενο τρίμηνο.

Η θετική εικόνα από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων βοήθησε τους επενδυτές να υπερκεράσουν τους φόβους από τη ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που απειλεί να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάκαμψη.