Νέα Υόρκη: Μεικτά πρόσημα και νευρικότητα λόγω αρνητικών στοιχείων για την απασχόληση

22/07/2021, 17:18
Νέα Υόρκη: Μεικτά πρόσημα και νευρικότητα λόγω αρνητικών στοιχείων για την απασχόληση

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς στο επενδυτικό κοινό επικρατεί νευρικότητα, η οποία αποδίδεται στην αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,11%, στις 34.759,09 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει οριακή άνοδο 0,01%, στις 4.359,12 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ανοδικά κατά μονάδες ή 0,19% στις 14.659,46 μονάδες.

Μεταξύ των 30 μετοχών που συμμετέχουν στον δείκτη Dow Jones, 8 κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Salesforce, Microsoft, Apple, ενώ των απωλειών εκείνες των Travelers Cos., Chevron και Boeing.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εισηγμένων εταιρειών, τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου συνεχίζονται, με τη μετοχή της AT&T να κερδίζει 1%, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η μετοχή της CSX κερδίζει 2%, μετά την ανακοίνωση του διπλασιασμού των κερδών της σιδηροδρομικής εταιρείας.

Η Texas Instruments ωστόσο αναμένεται να βαρύνει αρνητικά στον τεχνολογικό κλάδο, υποχωρώντας κατά 4%, καθώς η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών, παρά τα ισχυρά αποτελέσματά της, αναθεώρησε επί τα χείρω το guidance της για το γ' τρίμηνο.

H American Airlines ανακοίνωσε κέρδη στο β' τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από πέντε συναπτά τρίμηνα ζημιών, χάρη στην ανάκαμψη των ταξιδίων και την κρατική ενίσχυση.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα εταιρείες που αντιστοιχούν στο 15% του S&P 500, με το 88% εξ αυτών να ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη τους, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Όσον αφορά τα έσοδα, καλύτερα των προβλέψεων έχουν κινηθεί σε ποσοστό 84%.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους - μεταξύ άλλων - οι Intel και Twitter.

Σημειώνεται ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας άγγιξαν την προηγούμενη εβδομάδα τις 419.000, αριθμό πολύ υψηλότερο των 350.000 που εκτιμούσαν αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones, αλλά και των 368.000 της προ-προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινήθηκε πτωτικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, κινούμενη περί το 1,29%.