Νέα Υόρκη: Ανοδικά κινούνται οι δείκτες - Πορεία προς θετική εβδομάδα και νέα ιστορικά υψηλά

23/07/2021, 17:25
Νέα Υόρκη: Ανοδικά κινούνται οι δείκτες - Πορεία προς θετική εβδομάδα και νέα ιστορικά υψηλά

Με ανοδικές τάσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης,, καθώς το επενδυτικπο κοινό υποδέχεται θετικά τα ισχυρά αποτελέσσματα εισηγμένων εταιρειών, παρά τον προβληματισμό που δημιουργεί η απειλή της μετάλλαξης Δέλτα του COVID 19.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,95% στις 34.948,46 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,48% στις 4.387,52 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,39% στις 14.739,57 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, μέχρι στιγμή, ο Dow Jones κερδίζει 0,4%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,9%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,8%.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον Dow Jones, 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται οι American Express (+3,74), Visa (1,99%) και Travelers Cos (1,46%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Ιntel (-4,31%) και Honeywell Ιnternational (-1,47%).

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για την απασχόληση και έδειξαν αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συνεχίζουν να συγκεντρώνουν την προτίμηση της αγοράς, ενώ ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Twitter και Snap ανακοίνωσαν χθες, μετά το κλείσιμο της αγοράς, τα αποτελέσματα τους για το τελευταίο τρίμηνο, με τις δύο εταιρείες να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα οικονομικά μεγέθη της Intel για το τελευταίο τρίμηνο, με τον αμερικανικό κολοσσό ωστόσο να εμφανίζεται επιφυλακτικός για τη συνέχεια λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Στο μεταξύ, οι ισχυρές επιδόσεις των τεχνολογικών μετοχών ήρθαν εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομία από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.