Wall Street: Νέο τριπλό ρεκόρ λόγω θετικών αποτελεσμάτων

23/07/2021, 23:51
Wall Street: Νέο τριπλό ρεκόρ λόγω θετικών αποτελεσμάτων

Άνοδο και νέο τριπλό ιστορικό υψηλό σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης στη συνεδρίαση της Παρασκευής, παίρνοντας ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που δημιουργούν θετικό κλίμα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινήθηκε ανοδικά 0,68% ή κατά 238 μονάδες για να κλείσει στις 35.061,55 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχυθηκε κατά 1,01% στις 4.411,79 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,04% στις 14.836,99 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow ενισχύθηκε κατά 1,1%, ο S&P 500 κέρδισε 2%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,8%.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν τον Dow Jones, 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν οι Visa (+2,01), Ηome Depot (1,91%) και Mc Donald's (1,74%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Ιntel (-5,20%) και Honeywell Ιnternational (-1,49%).

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του σύνθετου δείκτη PMI τον Ιούλιο σε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβράδυνε περισσότερο τον τρέχοντα μήνα στις ΗΠΑ, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις της μεταποίησης δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν την κάμψη στον κλάδο των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει τον μεταποιητικό κλάδο και τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 59,7 μονάδες τον Ιούλιο από 63,7 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 63,1 μονάδες από 62,1 τον Ιούνιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να υποχωρήσει στις 62 μονάδες σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη συμβάλλουν στην άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς, δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξή του ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. Το ότι ο Dow ξεπέρασε τις 35.000 μονάδες στις συναλλαγές της Παρασκευής είναι "μια ευχάριστη υπενθύμιση ότι αποφύγαμε τον αστεροειδή για άλλη μια φορά", είπε χαρακτηριστικά.

Twitter και Snap ανακοίνωσαν χθες, μετά το κλείσιμο της αγοράς, τα αποτελέσματα τους για το τελευταίο τρίμηνο, με τις δύο εταιρείες να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα οικονομικά μεγέθη της Intel για το τελευταίο τρίμηνο, με τον αμερικανικό κολοσσό ωστόσο να εμφανίζεται επιφυλακτικός για τη συνέχεια λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Στο μεταξύ, οι ισχυρές επιδόσεις των τεχνολογικών μετοχών ήρθαν εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομία από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.