Wall Street: Μικρή άνοδος και νέα ρεκόρ για βιομηχανικό δείκτη και S&P 500

26/07/2021, 23:44
Wall Street: Μικρή άνοδος και νέα ρεκόρ για βιομηχανικό δείκτη και S&P 500

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα καθω το επενδυτικό κοινό παραμένει αισιόδοξο για την πορεία των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών που αναμένεται να ανκοινωνθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 82,76 μονάδες ή 0,24% και έκλεισε στις 35.144,31 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 10,51 μονάδες ή 0,24% κλείνοντας στις 4.422,30 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε οριακά , κατά 0,03% στις 14.840,71 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 20 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Dow με κέρδη 1,90 δολ. ή σε ποσοστό 3,16% στα 62,01 δολ. και ακολούθησαν Intel στα 54,31 δολ. με άνοδο 2,47% και Chevron στα 100,95 δολ. με κέρδη 2,11%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Amgen (-1,07%), UnitedHealth Group (-1,00%) και Nike (-0,76%).

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι Alphabet, Amazon.com, Apple, Facebook και Microsoft, ενώ μετά το κλείσιμο των συναλλαγών γνωστοποιεί τα οικονομικά της μεγέθη η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc.

Στο μεταξύ, ο προβληματισμός για την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας επανήλθε στο προσκήνιο σήμερα μετά την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για το αδιέξοδο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi υπογράμμισε σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Wendy Sherman ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προκαλούν, δυσφημούν ή να προσπαθούν να ανατρέψουν το σοσιαλιστικό σύστημα της Κίνας.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν εξάλλου σήμερα οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές εταιρείες καθώς το Πεκίνο συνεχίζει την αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας.

Η Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε νέους κανόνες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην online εκπαιδευση, στο τελευταίο από μια σειρά μέτρων που έχει λάβει στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις αγορές.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group και η μηχανή αναζήτησης Baidu Inc, δύο από τις μεγαλύτερες κινέζικες εταιρείες που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, κατρακύλησαν σήμερα 7% και 6% αντίστοιχα.

Η Fed δεν αναμένεται πάντως να αλλάξει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής καθώς οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συμφωνούν ότι το ράλι των τιμών αναμένεται να είναι παροδικό.