Wall Street: Πτώση λόγω αναταράξεων στις αγορές της Κίνας

27/07/2021, 23:31
Wall Street: Πτώση λόγω αναταράξεων στις αγορές της Κίνας

Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τρίτη, μετά τα ρεκόρ της Δευτέρας, μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από έντονη νευρικότητα του επενδυτικού κοινού, η οποία πυροδοτήθηκε το πολυήμερο sell - off στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινήθηκε πτωτικά κατά 85,79 μονάδες ή 0,24% και έκλεισε στις 35.058,52 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 20,84 μονάδες ή 0,47% στις 4.401,46 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε μεγάλη αύξηση κατά 180,14 μονάδες ή 1,21%)στις 14.660,58 μονάδες, ενώ στα χαμηλά της ημέρας βρέθηκε να χάνει πάνω από 2%.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 13 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η McDonald's με κέρδη 2,37 δολ. ή σε ποσοστό 0,97% στα 246,35 δολ. και ακολούθησαν η Merck στα 77,85 δολ. με άνοδο 0,79% και η Verizon Communications στα 56,20 δολ. με κέρδη 0,75%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν και νέο ρεκόρ τον Μάιο σύμφωνα με την τελευταία έρευνα των δεικτών S&P CoreLogic Case-Shiller.

Ο δείκτης για τις τιμές σε εθνικό επίπεδο σημείωσε άλμα 16,6% το τελευταίο έτος, μετά το προηγούμενο ρεκόρ που σημείωσε τον Απρίλιο με άνοδο 14,8%. Ο δείκτης για 20 μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές αυξήθηκε κατά 17% τον Μάιο, μετά από άνοδο 15% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην οικονομία ενισχύθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board σκαρφάλωσε σε υψηλό 16 μηνών στις 129,1 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 128,9 μονάδων τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 125 μονάδες.

Τέλος, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 0,8% τον Ιούνιο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 2% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve ξεκινά σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις κρίσιμες ανακοινώσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αύριο, Τετάρτη, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο τίτλος της εταιρείας παράδοσης φαγητού Meituan κατρακύλησε 18% μετά την δημοσιοποίηση νέων κανονισμών που απαιτούν από τις online πλατφόρμες φαγητού να πληρώνουν τον κατώτατο μισθό. Το sell-off επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κλάδο, με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Tencent και η Alibaba να σημειώνουν βουτιά.

Οι ανακοινώσεις ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν σήμερα να αντισταθμίσουν την ανησυχία από τις εξελίξεις στην Κίνα.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc. ανακοίνωσε χθες άλμα κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε και η 3M, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της General Electric, όπως και της United Parcel Service.