Wall Street: Παρέδωσαν νωρίς τα κέρδη οι αγορές

02/08/2021, 23:22
Wall Street: Παρέδωσαν νωρίς τα κέρδη οι αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street παρ' ότι άνοιξαν σε θετικό έδαφος και με αισιοδοξία αφού η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων συνόδευσε τις "ρευστοποιήσεις" καθ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Πιο αναλυτικά ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν χαμηλότερα κατά 0,3%και 0,2%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,06%.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τον τομέα της μεταποίησης ώθησαν τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα στέλνοντας έτσι αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές.

Δύο διαφορετικές εκθέσεις για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιούλιο διαμόρφωσαν μικτή εικόνα για τον κλάδο. Ο δείκτης PMI σκαρφάλωσε τον Ιούλιο σε νέο ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών IHS Markit, όμως άλλη έρευνα για τον κλάδο έδειξε επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιούλιο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, αν και διατηρήθηκε σε ισχυρά επίπεδα.

Η 10ετής απόδοση του κρατικού ομολόγου, η οποία συχνά παρουσιάζει αυξομειώσεις με προσδοκίες για οικονομική ανάπτυξη και πληθωρισμό, μειώθηκε στο 1,15% από 1,23% στην έναρξη της διαπραγμάτευσης. Η απόδοση έκλεισε στο 1,17%.