Wall Street: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα - Απώλειες για τους Big Tech

27/09/2021, 23:16
Wall Street: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα - Απώλειες για τους Big Tech

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα, στην πρω΄τη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων κατέγραψαν άνοδο 1,5% και απετέλεσαν και την βασική αιτία για τις απώλειες που είχαν οι τεχνολογικές εταιρείες του Nasdaq (Big Tech).

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 34.869,37 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση 0,28%, κλείνοντας στις 4.443,11 μονάδες. Μεγαλύτερη πτώση 0,52% κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που έκλεισε στις 14.969,97 μονάδες.

Οι μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού τομέα, όπως η Apple, η Alphabet (Google) και η Nvidia έκλεισαν με πτώση , επηρεάζοντας αρνητικά τους δείκτες Nasdaq και S&P 500. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου είναι πιό ευάλωτες όταν ανεβαίνουν οι αποδόσεις των ομολόγων καθώς το αυξημένο κόστος δανεισμού μπορεί να επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό την ανάπτυξη τους.

Αντιθέτως, οι μετοχές που ωφελούνται από την επανεκκίνηση της οικονομίας είχαν σημαντική άνοδο. Ενδεικτικά αναφέρεται η Carnival με +3,7%, η United Airlines με +0,6% και η Boeing με +1,3%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές του ενεργειακού τομέα και κυρίως των εταιρειών πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου όπως η Exxon Mobil και η Occidental Petroleum.