Wall Street: ΜΕ ισχυρή άνοδο των βασικών δεικτών έκλεισε η πρώτη ημέρα του μήνα

01/10/2021, 23:03
Wall Street: ΜΕ ισχυρή άνοδο των βασικών δεικτών έκλεισε η πρώτη ημέρα του μήνα

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, παρά την έντονη μεταβλητότητα και αβεβαιότητα που επεκράτησαν στις αρχές της συνεδρίασης. 

Από τη μία πλευρά η βούληση του επενδυτικού κοινού να αφήσει πίσω έναν άσχημο για τις αγορές Σεπτέμβριο και από την άλλη η είδηση της επιτυχούς παραγωγής από την Merck ενός φαρμάκου που καταπολεμά τον COVID 19, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της μετοχής της κατά 9%, ώθησαν ανοδικά τους δείκτες μετά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.326,46 μονάδες με άνοδο 1,43%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 1,15%, στις 4.357,04 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε επίσης ανοδικά κατά 0,82%, στις 14.566,70 μονάδες.

Εκτός από την Merck, άνοδο σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου ταξιδιών ψυχαγωγίας με την Royal Caribbean και την Las Vegas Sands να κλείνουν με κέρδη άνω του 3%. Η μετοχή της Southwest Airlines έκλεισε και αυτή με άνοδο μετά την αναβάθμισή της από την JP Morgan, ενώ με κέρδη έκλεισαν και οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών.